Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Seznam akcí

Výstava / Auguste Rodin a Luhačovice objektivem Brunera-Dvořáka

14. 3. 2024 - 27. 10. 2024

Auguste Rodin objektivem Brunera - Dvořáka

Výstava fotografií Brunera-Dvořáka z cesty francouzského sochaře Augusta Rodina na Moravu v roce 1902, za účasti autorů výstavy. Výstava je doplněna uměleckými díly Joži Uprky a Franty Úprky. 

LUHAČOVICE OBJEKTIVEM BRUNERA-DVOŘÁKA

Exteriérová výstava fotografií Brunera-Dvořáka z luhačovických lázní v letech 1910 a 1911. Výstava na ulici Dr. Veselého navazuje na muzejní výstavu.


Prohlídka / Otevřené brány

1. 5. 2024 - 29. 9. 2024

Krásu architektury a umění spjatého s evropskou křesťanskou tradicí přibližuje krajský projekt Otevřené brány. 1. května 2024 byl zahájen šestnáctý ročník projektu, který zve širokou veřejnost na komentované prohlídky sakrálních památek. V Luhačovicích můžete navštívit kostel Sv. Rodiny a kapli Augustiniánského domu v Pražské čtvrti, ta je k navštívení bez průvodce. 


Výstava / Art Barbubi / Abstraktní malba a prodej obrazů

13. 9. 2024 - 25. 9. 2024

Věnuji se především abstraktní malbě, na které mě nejvíce baví variace barev a hraní si s nimi. Všechny obrazy jsou malovány na bavlněném nebo lněném plátně akrylovými barvami. Budu ráda, když Vám mé obrazy udělají radost a zútulní vám váš domov. 


Film / Zahradníkův rok

21. 9. 2024

 

Komedie / Drama, Česko, 2024, 104 min.
Režie: Jiří Havelka
Manželé se starají o své malé zahradnictví. Idilický život je narušen, když se na nedalekém zámku chystá usadit nový majitel, který chce přetvořit krajinu podle svých představ. Když zahradnictví brání jeho plánům, spustí se sled bizarních událostí. Zahradník se však nevzdává a snaží se bránit svůj domov. Nový film Jiřího Havelky, balancující na hraně bizáru, absurdna a tragikomedie je inspirován skutečným příběhem a stejnojmenným literárním dílem od Karla Čapka.

Hrají: Oldřich Kaiser, Dáša Vokatá, Štěpán Kozub, Tomáš Jeřábek, Jiří Vyorálek, Alena Mihulová, Michal Isteník, Tereza Dočkalová, Magdaléna Borová, Vasil Fridrich

Lze uplatnit kartu občana Tady pramení výhody

 


Prohlídka / Bílá čtvrť a její inspirace

21. 9. 2024

Komentované prohlídky

Komentovaná procházka po architektuře, osudech majitelů, stavitelů i ubytovaných. Začátek 20. století a zelená louka v blízkosti lázeňského parku. Zajímavá investice i nutnost odlišit se? Kde pobývali nejraději malíři nebo Betty Smetanová a Leoš Janáček? 

Aktuální termíny a přihlášky na www.luhacovice.eu
Městské informační a turistické centrum Luhačovice
Kontakt tel. 577 133 980, 608 236 255

 


Ostatní / Kde fondy EU pomáhají

21. 9. 2024

V sobotu 21.září 2024 se uskuteční Den otevřených dveří ve Slunečních lázních v Luhačovicích. Pro návštěvníky budou brány Slunečních lázní otevřeny od 10 do 17 hodin, kdy si mohou vychutnat krásy tohoto lázeňského prostředí.

Pro návšťevníky je připraven bohatý doprovodný program, jako vystoupení folklórního souboru Malé Zálesí, soutěže a kvízy pro malé i velké. Po celý den budou probíhat také komentované prohlídky muzea. 


Nahoru